2شهريوردین اجازه نمیدهد استعدادهای انسان خاموش شود،

خلاصه متن : نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: دین آمده تا اجازه ندهد استعدادهای انسان خاموش شود، خداوند دین را برای انسان در نظر گرفت تا تمام ابعاد وجودی آدمی را رشد دهد و به تعالی برساند.

تکامل انسان و عدم خاموش شدن استعدادهای آدمی کاربرد دین است/ مقرب‌ترین عمل کمک به مردم است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، حجه الاسلام  والمسلمین عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز(شنبه 2شهریور ماه) در چهارمین دوره تربیت و تعالی اعضای هیئت علمی دانشگاه بقیه الله(عج) به مؤلفه های تکامل انسان اشاره کرد و گفت: انسان بالقوه است و باید به فعلیت برسد و در این موضوع میان مکاتب گوناگون اختلافی نیست.

وی ادامه داد: تمامی مکاتب باید به این دو سوال مهم پاسخ دهند که اولا کمال انسان چیست و یا به عبارتی کدام انسان به کمال رسیده است و دوم اینکه راهکار دست یابی به کمال کدام است. در پاسخ به این دو سؤال میان مکاتب اختلافات بسیاری وجود دارد؛ برخی انسان کامل را فردی می دانند که از تمام امکانات بهره مند باشد، زندگی خوب، بدن سالم، خانواده خوب و ثروت کافی داشته باشد، برخی مکاتب دیگر که پیشرفته تر هستند می گویند انسان کامل انسانی است که خود را فدای دیگران کند و هرچه انسان خادم تر باشد کامل تر است.

این استاد حوزه علمیه اظهار داشت: ما این دو سؤال را با رجوع به قرآن کریم پاسخ می دهیم. بر اساس آیات قرآن کریم، انسان موجودی است که آفریده شده تا خود مسیر کمالش را انتخاب کند، به عبارتی انسان موجودی آزاد و انتخاب‌گر آفریده شده است و در قرآن پیرامون همین آزادگی انسان حداقل 50 آیه وجود دارد.

وی در ادامه گفت: انسان روح سیری ناپذیری دارد، برای مثال در علوم مختلف تلاشی بی پایان دارد و پیشرفت های چشمگیری ایجاد کرده که موجب ارتقا آسایش شده است اما آیا وضع آرامش امروز انسان هم رشد متناسبی با ارتقا آسایش داشته است؟ قطعا اگر نگوییم که در آرامش پسرفت داشته ایم باید به صراحت بگوییم که هیچ پیشرفتی هم نداشته ایم.

وی به آیه 104 سوره طه اشاره کرد و گفت: خداوند پاسخ این سؤال که چرا به اندازه پیشرفت آسایش، آرامش انسان رشد نمی کند اینچنین می گوید که "انسان بعلاوه پول، بعلاوه مقام، بعلاوه همه چیز، منهای خدا مساوی است با استرس و در اینجا استرس به معنای زندگی بدون آرامش است. ما انسان های بسیاری را می شناسیم که  از لحاظ مادی و رفاهی بسیاری غبطه زندگی‌شان را می خورند اما آرامش در زندگی این افراد جایی ندارد.

نماینده ولی فقیه در سپاه با تأکید بر اینکه کمال انسان تک بعدی نیست افزود: شهید مطهری در کتاب "انسان کامل" این چنین می گوید که "انسان کامل از نگاه اسلام آن انسانی است که همه ارزش های انسانی هماهنگ با هم در او رشد کرده و به کمال رسیده باشد." بنابراین کمال انسان تک بعدی نیست و انسان کامل در همه ابعاد به طور یکسان باید رشد پیدا کند، اگر دیانت یک انسان باعث شود در سیاست عقب بماند و یا به تکامل نرسد، او انسانی کامل نیست.

وی در ادامه به کاربرد دین در تکامل انسان اشاره کرد و گفت: دین آمده تا اجازه ندهد استعدادهای انسان خاموش شود، خداوند دین را برای انسان در نظر گرفت تا تمام ابعاد وجودی آدمی را رشد دهد و به تعالی برساند بر همین اساس از نگاه قرآن کریم انسان منهای دین مرده است؛ انسان با دین حیات پیدا می کند البته نه حیات نباتی و حیات چهارپایان بلکه حیاتی که مختص انسان است.

حاجی صادقی با تأکید بر اینکه تلقی ما از دین داری باید صحیح باشد افزود: دین داری فقط این نیست که انسان نمازهای یومیه اش را بخواند و اهل ذکر و تسبیح باشد، بلکه رعایت حقوق دیگران و تکالیفی که خداوند بر دوش انسان گذاشته از اصول دین داری است.

وی در پایان با بیان اینکه هر عمل مقربی عبادت است اذعان کرد: بر اساس آیات و روایات بالاترین عمل مقرب برای انسان، کمک به مردم است.